Cum sa te faci ascultat/a de un om incapatanat?


Definim un om incapatanat ca un om pentru care nu exista alta varianta decat a lui. Orice i-ar zice oricine, oricate detalii i-ar da, oricate explicatii i-ar oferi, oricat ar incerca sa comunice cu el profund, rezultatele se lasa asteptate.

Acest lucru genereaza frustrare, e ca si cum bati la o usa inchisa.

Acel om este atat e imersat in credintele lui, incat orice i-ai zice – nu va intelege. Si, mai rau – nici nu e dispus sa asculte alte variante, a lui fiind cea mai importanta din lume si singura adevarata.

Daca vrei sa te faci ascultat de un asemenea om, trebuie sa-i dai ce are nevoie sa auda.

Adica mai precis ce?

Pai… ceva care sa se potriveasca cu credintele lui.

Cand o tine una si buna si repeta la infinit aceleasi lucruri pe care nu le trece prin prisma intuitiei, crezand insa in ele cum un credincios crede in Biblie, singura modalitate de a te face ascultat e sa-i citezi din Biblie. Din biblia lui adica – mai precis din cumulul de credinte proprii care ii genereaza opiniile si ii conduc viata.

Dar nu va fi o discutie profunda, nici pe departe. Tu ii vei zice ce vrea sa auda, el va confirma ca asa e sau te va ignora, continuand cu multe alte si alte opinii din cadrul aceleiasi dogme. Iar cand vei deschide gura sa zici varianta ta, mereu ti-o va astupa mutand atentia pe el si pe credintele lui. Me-reu.

Din pacate, cu asemenea oameni persistenti in propriile opinii si fara deschidere spre altele decat ale lor, comunicarea va fi mereu limitata. Pentru ca ei sunt limitati. Limitati de propriile convingeri limitative.

Mai devreme sau mai tarziu vei intalni in viata asemenea oameni.

Iar daca vrei sa-ti pierzi timpul, incearca sa comunici cu ei de la suflet la suflet.

Nu vei fi nici ascultat, nici inteles, iar comunicarea va fi mereu limitata la lucrurile cu care va puneti de acord.

Ce e de facut?

Daca esti atras spre un asemenea om, sunt 2 variante:

  1. Sa il tii aproape cantandu-i in struna, lucru care pe termen lung iti va genera frustrari si deconectare de Tine
  2. Sa vorbesti cu el zilnic, sperand ca la un moment dat isi va deschide mintea si spre milioanele de alte variante decat cea din capul lui

Dintre cele 2 variante, cea mai fezabila ar fi a 2-a, insa tine cont ca e posibil sa fie o investitie inutila de timp si energie din partea ta. Cel mai probabil.

Leave a comment