Oamenii Rationali Vs. Oamenii Intuitivi


Sunt oameni cu care vorbesti si te intelegi.

Si sunt oameni cu care vorbesti si parca locuiti in dimensiuni diferite.

De ce se intampla asta?

Creierul are 2 emisfere: stanga si dreapta. Stanga este folosita de gandirea rationala, stiinte exacte, calcule, statistici, supravietuire. Dreapta este folosita de intuitie, emotii, creativitate – pentru evolutia spirituala si insanatosirea Sufletului.

2 oameni care isi folosesc prepeonderent partea rationala se inteleg intre ei, ca si 2 oameni care isi folosesc preponderent partea intuitiva.

Dar ce te faci de exemplu cand esti intuitiv si trebuie sa te intelegi cu un rational?

Este o alegere riscanta si cu multe obstacole.

Un om preponderent intuitiv va vorbi mereu cu vocea sufletului, folosind emotii, exemple de viata sau din alte vieti si va comunica informatii care uneori pot parea prea mult de digerat si care nu sunt fundamentate prin dovezi concrete. Daca la capatul celalalt al conversatiei este un om preponderent rational, el va filtra tot ce aude prin sita rationalului si a experientelor lui de viata. Din start va elimina tot ce nu e fundamentat prin dovezi concrete, tot ce nu-i este familiar si confortabil si tot ce ii suna atipic si ciudat.

Din pacate, in lumea in care traim, plina de stres si de nevoia de supravietuire,  marea majoritatea a oamenilor sunt preponderent rationali, desi au mereu la dispozitie posibilitatea ascultarii vocii sufletului – Intuitia. Fiind in modul de supravietuire, un om va fi mereu rational, cu minore sclipiri de intuitie. Asta il face aproape mereu incompatibil cu un om preponderent intuitiv, care alege sa-si asculte Sufletul in locul Ratiunii.

Intuitia va fi mereu un far calauzitor care este cadou de la Univers pentru fiecare fiinta umana.

Vrei s-o folosesti?

Leave a comment