TE IUBESTE SAU NU? 11 intrebari pe care sa ti le pui si care iti spun daca Da sau Nu


1. Te accepta asa cum esti, in totalitatea ta?

Fiecare din noi are partile lui bune si rele, partea de lumina si partea de umbra. Daca iti accepta doar anumite parti din tine, mereu va trebui sa le ascunzi pe celelalte de partener, si nu e ok. Majoritatea problemelor lumii in care traim vin din neacceptare. Daca te simti neacceptat/a, te simti si singur/a si ori izolezi de oameni si te imbolnavesti sufleteste si apoi trupeste, ori te transformi artificial in ceea ce oamenii din jurul tau accepta, comportamental ori fizic. Ca exemplu, acesta e unul din motivele pentru existenta implanturilor / modificarilor fizice de orice fel ne-necesare.

2. Te iubeste pe tine, sau doar o imagine despre tine?

Cand iubesti pe cineva cu adevarat, nu renunti la persoana respectiva doar pentru ca nu se comporta cum vrei tu, uneori. Daca se intampla asta, nu pe respectivul il iubesti, ci doar o imagine despre cum trebuie sa fie un partener, pe care ti-ai creat-o in mintea ta. Iar daca respectivul partener nu se potriveste cu ea, scapi de el, pentru ca nu pe el il iubesti, ci o imagine pe care o credeai despre el.

3. Iti da libertate / independenta / loc sa evoluezi?

Daca raspunsul la aceste 3 parti este Da, ai gasit pe cine trebuie.

4. Te controleaza?

Controlul vine din insecuritati personale. Daca incearca sa te controleze si sa-ti impuna sa faci sau nu anumite lucruri, nu e ok pt tine. Totul trebuie sa vina natural, nu impus. In plus, chiar daca cel controlat face ce i se cere, cel care controleaza devine in timp nemultumit chiar de acest lucru.

5. Iti ofera stabilitate?

Daca ai un partener care se razgandeste des, de exemplu zice sau promite ceva si a doua zi se contrazice sau se razgandeste, e un red flag. Un partener bun trebuie sa ofere stabilitate in orice fel de furtuna si sa te sustina in evolutia ta.

6. Se gandeste mai mult la binele tau sau la al lui?

Intotdeauna un barometru al relatiei trebuie sa fie ego-ul. Daca un partener te iubeste, il lasa deoparte si se gandeste la binele tau si sanatatea ta fizica si psihica. Daca nu face asta, e un om egoist care te-ar da la o parte in primul moment cand nu ii e bine. De asemenea, primul care e dispus sa se certe si sa se desparta e de obicei cel mai nepasator din cuplu.

7. Te forteaza sa faci lucruri pentru el/ea fara sa conteze urmarile asupra ta?

De obicei , cand se intampla asta, partenerul dedicat se lasa pe el in favoarea celuilalt si face ce i se cere, chiar daca e un sacrificiu personal. Asta e iubirea adevarata, sacrificiu. Iar daca cineva iti cere sacrificiu dar nu ofera asta, este in ego si ii pasa mai mult de bunastarea lui decat de a ta.

8. Iti cere lucruri care stie ca sunt grele pentru tine, dar chiar daca le faci, e perpetuu nemultumit/a?

Cand incepi sa faci compromisuri in defavoarea sufletului tau pentru partener, il iubesti. Dar in acelasi timp te dai pe tine la o parte. Iar cand e si nemultumit si vrea mereu din ce in ce mai mult, lucrurile sunt clare: contezi pentru el mai putin decat crezi.

9. E agresiv/a cu tine din senin?

Uneori mintea lucreaza overtime, creand tot felul de scenarii care n-au nici o legatura cu realitatea. La finalul acelor scenarii se regaseste de cele mai multe ori o emotie negativa si care este apoi proiectata asupra cuiva care nu are nici o vina. Daca esti primitorul unei astfel de agresivitati, nu esti unde trebuie.

10. Se indoieste fara motiv de ceea ce spui?

Neincrederea e inca o reflexie a nesigurantelor interioare. Daca tu ii spui mereu adevarul si il pune la indoiala e un semn clar ca e mereu in minte sau ego si nu e dispus/a sa asculte ce ai de spus. Pentru respectivul partener, parerea lui este singura care conteaza iar ce spui tu nu prea.

11. Te considera mereu vinovat pentru nefericirea ei/lui?

Acest punct nu are nevoie de explicatii. Radacina nefericirii este mereu interioara. Considerand pe altcineva responsabil pentru propria nefericire, mai ales dupa ce tu l-ai ales, nu e o atitudine sanatoasa pentru partener si nici pentru tine. O introspectie e necesara.

Daca mai mult de 6 din cele 11 intrebari iti spun ca ceva nu e ok, e timpul sa discuti cu partenerul sau sa reevaluezi cat de buna este relatia respectiva pentru tine.

Leave a comment