Cele 3 Legi ale Iubirii


1. Iubirea e doar UNA

Ca este iubire de copil, iubire de parinti, iubire de natura, iubirea unui animal, iubirea de partener, exista un singur numitor comun: Iubirea. Ce e diferit este ceea ce se adauga peste Iubire. De exemplu, la iubirea pentru un partener se adauga intimitatea sub forma sexualitatii. La iubirea mama-copil tau se adauga peste iubire conexiunea profunda formata timp de 9 luni si sentimentul ca este bucata din tine. La iubirea copilului pentru parinti se adauga sentimentul de protectie si siguranta ce insoteste acea iubire. La iubirea pentru un animal de companie de adauga sentimentul de atasament pentru o fiinta necuvantatoare care iti este alaturi tot timpul. In toate aceste cazuri, numitorul comun este doar Iubirea.

2. Iubirea nu exclude, iubirea include

Ca oameni, cu lipsuri, am cerut de multe ori verbal sau nonverbal, constient sau nu, ca persoana pentru care simtim iubire sa ne-o ofere doar noua. Acest sentiment este unul profund egoist, deoarece implica  ca acea persoana sa renunte la alta persoana, fiinta sau obiect pe care il iubeste si de a se concentra exclusiv pe noi. Nu face asta. Genereaza conflict si distantare. Nu cere unui partener sa renunte la iubirea pentru parintele lui pentru tine, la iubirea copilului lui pentru tine, la iubirea lui catre el pentru tine, la orice fel de iubire pentru oricine altcineva pentru tine. Daca ii ceri asta, il faci sa se inchida si sa isi restrictioneze Iubirea, doar pentru ca tu sa te bucuri de exclusivitatea iubirii lui si nepermitandu-i sa iubeasca decat in felurile in care ii dictezi tu si facandu-l sa-si reprime iubirea pentru ca nu iti e suficient cat primesti. Incearca in schimb sa ii oferi libertate si permisivitate in a iubi fara ingradire, iar tu sa iti scormonesti sufletul spre a-ti gasi iubirea catre tine, iar aceste 2 lucruri iti vor garanta cresterea iubirii in viata ta. Accepta Iubirea sub toate formele ei si vei fi mai fericit.

3. Ofera iubire si vei primi iubire

Daca simti ca lipseste iubirea in viata ta, primul lucru pe care ar trebui sa il faci este sa oferi iubire. Nimeni vreodata nu a primit iubire mai multa controland iubirea din exteriorul propriei persoane sau interzicand sau neacceptand diverse feluri de iubire intalnite in viata de zi cu zi. Neiubirea atrage neiubire, iar iubirea atrage iubire. Ofera si vei primi.

Lumea in care traim este bolnava. Bolnava din lipsa de iubire. De aici vin toate problemele noastre, ramificate din rezultatele neiubirii. Incepe sa iubesti neconditionat si vei face lumea in care traiesti mai frumoasa!

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s